Produkt SEPA a jeho aplikácia - Bachleda, Jozef (2010)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zachytenie európskej medzinárodnej integrácie v rámci platobného styku a bezhotovostných prevodov v Európskej únii s hlavným zameraním na projekt SEPA, jeho produkty a jeho zavedenie na Slovensku. Zaoberá sa postupne legislatívnou úpravou, všeobecnou charakteristikou a cieľom projektu, ale aj fungovaním inštitúcií, zodpovedných za implementáciu a koordináciu projektu, zúčtovacím systémom a časovým harmonogramom potrebným na zavedenie. Ďalej sa práca zaoberá jednotlivými platobnými inštrumentmi a nástrojmi tohto projektu. V závere sa práca pokúša o analýzu zavádzania projektu SEPA na území Slovenska.