Návrh databáze pro poskytovatele internetového připojení - Mareček, Aleš (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou, návrhem a implementací databáze pro aplikaci, kterou by mohla využívat organizace poskytující internetové připojení. Celá práce je postavena na několikaletých osobních zkušenostech autora v oblasti poskytování internetového připojení. Jejím hlavním cílem je vytvořit flexibilní návrh databáze a úspěšně jej otestovat v databázovém systému Oracle 10g Express Edition. Hlavní funkcí databáze je pokrýt následující tři oblasti firemních procesů: evidence zákazníků, správa majetku a poskytování přehledu o jednotlivých zaměstnancích. Funkčnost databáze je ověřena pomocí implementace a naplnění databáze testovacími daty.