Implementace směrnice MIFID do české legislativy a praxe kapitálového trhu - Zunová, Kateřina (2010)
Cílem této práce je charakterizovat Směrnici 2004/39/ES EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY z 21. dubna 2004 o trzích finančních nástrojů, o změně směrnice Rady 85/611/EHS a 93/6/EHS a Směrnice 2000/12/ES Evropského parlamentu a Rady a o zrušení Směrnice Rady 93/22/EHS se zaměřením na její dopad na český právní řád a změny v praxi kapitálového trhu. V práci vymezím působnost směrnice, charakterizuji jednotlivé změny Zákona o podnikání na kapitálovém trhu č.256/2004 Sb. a shrnu některé dopady na český kapitálový trh.