Fúzie a akvizície v bankovom sektore - Bobotová, Monika (2010)
Daná bakalárska práca sa zameriava na fúzie a akvizície v bankovom sektore, ktoré predstavujú významnú investičnú činnosť bánk. V teoretickej časti pojednáva najskôr o všeobecných motívoch, ktoré vedú k týmto aktivitám, s postupným zameraním na prostredie Európskej únie. Pozornosť je taktiež venovaná úspešnosti týchto operácií, kde sa čitateľ môže oboznámiť s výsledkami pozorovania, ktoré sa sústredilo na akvizície piatich veľkých európskych bánk. Rovnakým spôsobom je ďalšie pozorovanie aplikované do českého bankového prostredia, konkrétne na tri prípady bankových fúzií. V poslednej časti práce je uvedený vplyv globálnej krízy na tieto činnosti.