Fúzie a akvizície v bankovom sektore - Bobotová, Monika; Witzany, Jiří, 1966-; Witzany, Jiří, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Daná bakalárska práca sa zameriava na fúzie a akvizície v bankovom sektore, ktoré predstavujú významnú investičnú činnosť bánk. V teoretickej časti pojednáva najskôr o všeobecných motívoch, ktoré vedú k týmto aktivitám, s postupným zameraním na prostredie Európskej únie. Pozornosť je taktiež venovaná úspešnosti týchto operácií, kde sa čitateľ môže oboznámiť s výsledkami pozorovania, ktoré sa sústredilo na akvizície piatich veľkých európskych bánk. Rovnakým spôsobom je ďalšie pozorovanie aplikované do českého bankového prostredia, konkrétne na tri prípady bankových fúzií. V poslednej časti práce je uvedený vplyv globálnej krízy na tieto činnosti.
Vedoucí práce: Jiří Witzany
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses