Finanční analýza podniku SATES, s.r.o. - Dolejš, Michal (2010)
Bakalářská práce je rozdelěna do dvou hlavních částí. První část je teoretická, ve které je představena analyzovaná společnost a uvedená metodika, na základě které byla provedena analýza vybrané společnosti. Druhá část je praktická a obsahuje vypracovanou finanční analýzy podniku SATES s.r.o. za období od roku 2005 až do roku 2009. Provedl jsem horizontální a vertikální analýzu rozvahy a výkazu zisku a ztrát, poměrovou analýzu, analýzu pracovního kapitálu, pyramidový rozklad ukzatele rentability vlastního kapitálu, zhodnostil podnik podle bilančních pravidel, ekonomického normálu a bankrotních a bonitních modelů, vypočítal ekonomickou přidanou hodnotu a porovnal analyzovaný podnik s konkurenční firmou.