Finanční analýza podniku SATES, s.r.o. - Dolejš, Michal; Mikan, Pavel, 1963-; Kilevník, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Bakalářská práce je rozdelěna do dvou hlavních částí. První část je teoretická, ve které je představena analyzovaná společnost a uvedená metodika, na základě které byla provedena analýza vybrané společnosti. Druhá část je praktická a obsahuje vypracovanou finanční analýzy podniku SATES s.r.o. za období od roku 2005 až do roku 2009. Provedl jsem horizontální a vertikální analýzu rozvahy a výkazu zisku a ztrát, poměrovou analýzu, analýzu pracovního kapitálu, pyramidový rozklad ukzatele rentability vlastního kapitálu, zhodnostil podnik podle bilančních pravidel, ekonomického normálu a bankrotních a bonitních modelů, vypočítal ekonomickou přidanou hodnotu a porovnal analyzovaný podnik s konkurenční firmou.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; finanční analýza; ekonomická přidaná hodnota; pracovní kapitál; bakalářské práce; financial analysis; economic value added; working capital; bachelor's theses