Účtovné povinnosti stálej prevádzkarne na Slovensku - Ľorková, Jana (2010)
Bakalárska práca sa zaoberá účtovnými povinnosťami stálej prevádzkarne českej právnickej osoby v Slovenskej republike. Je rozdelená na päť častí. V prvej časti je vymedzené podnikanie zahraničných osôb v SR, a to najmä z pohľadu slovenského Obchodného zákona. Druhá časť sa venuje definícii pojmu stálej prevádzkarne a pojmom s tým súvisiacim. Veľký dôraz je kladený na vymedzenie rozdielu medzi stálou prevádzkarňou a organizačnou zložkou zahraničnej osoby, rovnako ako aj na kritéria vzniku týchto inštitúcií. Tretia časť sa zameriava na požiadavky slovenského i českého Zákona o dani z príjmov na stálu prevádzkareň, na výpočet základu dane stálej prevádzkarne a na zamedzenie dvojitému zdaneniu. V posledných dvoch častiach je venovaná pozornosť účtovníctvu stálej prevádzkarne, a to z pohľadu českej právnickej osoby ako zriaďovateľa, ako aj z pohľadu stálej prevádzkarne.