Obchodní rejstřík v ČR - Šafrová, Markéta (2010)
Bakalářská práce pojednává o současné právní úpravě obchodního rejstříku v České republice. Ve své práci se zabývám zásadami pro vedení obchodního rejstříku, zapisovanými údaji a subjekty a účinky těchto rejstříkových zápisů. Kromě toho je přiblížen průběh rejstříkového řízení v první instanci. Na závěr je nastíněno zapojení českého obchodního rejstříku do Evropského obchodního rejstříku. Právní úprava obchodního rejstříku je spletitá, avšak stále dochází k jejímu zdokonalování.