Obchodní rejstřík v ČR - Šafrová, Markéta; Kalinová, Miluše, 1952-; Štěpánek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalářská práce pojednává o současné právní úpravě obchodního rejstříku v České republice. Ve své práci se zabývám zásadami pro vedení obchodního rejstříku, zapisovanými údaji a subjekty a účinky těchto rejstříkových zápisů. Kromě toho je přiblížen průběh rejstříkového řízení v první instanci. Na závěr je nastíněno zapojení českého obchodního rejstříku do Evropského obchodního rejstříku. Právní úprava obchodního rejstříku je spletitá, avšak stále dochází k jejímu zdokonalování.
Vedoucí práce: Miluše Kalinová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses