Srovnání vlivu finanční a hospodářské krize na národní akciové trhy - Voldřich, Karel; Witzany, Jiří, 1966-; Witzany, Jiří, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Hlavním cílem této práce je definovat míru vlivu finanční krize na národní akciové trhy vybraných zemí, kterými jsou Česká republika, Spolková republika Německo a Čínská lidová republika. Pomocí analýzy chování burzovních indexů srovnávám projevy finanční krize na trhu Spojených států a zvolené země. V těchto pohybech pak hledám paralely a předkládám jejich vysvětlení s přihlédnutím k charakteristikám akciového trhu. Teoretická část pojednává o obecných rysech a dělení finančního a kapitálového trhu a nabyté znalosti pak využívám v hledání příčin a popisu průběhu americké finanční krize. Na konci práce je připojena stručná statistická analýza, která doplňuje celkový obraz o vzájemných souvislostech při vývoji vybraných trhů. Celou práci doplňuji mnoha obrázky a grafy, které jsou nezbytné pro ilustraci pohybu akciových kurzů.
Vedoucí práce: Jiří Witzany
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; finanční krize; bakalářské práce; financial crises; bachelor's theses