Fondové hospodaření příspěvkových organizací na Kolínsku - Břízová, Kateřina (2010)
Hlavním cílem bakalářské práce je rozbor hospodaření fondů příspěvkových organizací a změn plynoucích pro příspěvkové organizace z účetní reformy. V teoretické části jsou obecně charakterizovány příspěvkové organizace a rozebírána problematika jednotlivých fondů, které příspěvkové organizace tvoří. V praktické části je analyzováno hospodaření fondů konkrétního vzorku vybraných příspěvkových organizací za rok 2008. Na závěr je přiblížena účetní reforma v oblasti veřejných financí a její dopady na hospodaření příspěvkových organizací.