Měnová odluka v České republice v roce 1993 - Helísková, Pavlína; Brůna, Karel, 1973-; Petrušová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Bakalářská práce se zabývá hlavními aspekty měnové odluky v České republice v roce 1993. Analyzuje příčiny, průběh i důsledky vzniku samostatné české měny. V první části práce je zkoumán hospodářský a měnový vývoj České a Slovenské federativní republiky na počátku 90. let spolu s vývojem základních ukazatelů v měnové oblasti v období krátce předcházejícímu měnové odluce. Následuje popis vlastního provedení měnové odluky včetně jejího legislativního, organizačního a technického zázemí. Další část pojednává o komplementárních procesech doprovázejících oddělení měny a sleduje změny monetárních veličin v důsledku měnové odluky. Práci zakončuje stručné hodnocení celého aktu.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses