Přehled a porovnání způsobů údržby segmentů v databázovém systému ORACLE - Hanák, Ondřej; Macák, Petr, 1969-; Krch, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
V databázi ORACLE slouží segmenty pro alokaci místa pro databázové objekty. V průběhu používání databázových objektů mohou být tyto segmenty poškozovány. Toto poškození může mít špatný vliv na výkon databáze a způsobit, že volné místo bude neefektivně využíváno. Práce si klade tři cíle. První je popsat způsob jak dochází k poškození těchto segmentů. Druhý cíl je popsat způsob, jakým je možno tato poškození napravovat. Třetí cíl je provedení měření, zjistit jako jsou tyto opravy účinné a případně stanovit doporučení, která vyplynou z těchto měření. Čtenář si tedy po přečtení práce udělá ucelenou představu, jakým způsobem se starat o segmenty v databázi ORACLE.
Vedoucí práce: Petr Macák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; databáze; bakalářské práce; databases; bachelor's theses