Klíčové faktory prosperity střední firmy - Horáková, Pavlína (2010)
Bakalářská práce popisuje současný stav střední firmy v oblasti managementu, marketingu, finančního a personálního řízení a ve všech oblastech navrhuje opatření pro dlouhodobý a krátkodobý časový horizont, které by měly zvýšit prosperitu konkrétní střední firmy. V České republice tvoří střední podniky 99,8% všech podniků a představují stabilizátor společnosti. V malých a středních podnicích nejsou manažeři často ekonomicky vzděláni a na řešení problémů vzniklých v důsledku změn okolí podniku nejsou připraveni.