Srovnání nástrojů pro vývoj SOA-ready business služeb - Simetinger, František; Gála, Libor, 1965-; Selčan, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Dnešní podniková informatika řeší celou řadu problémů, které komplikují její řízení, plánování a finanční efektivnost. Moderní přístupy a technologie poskytují různé cesty, jak se s těmito problémy vypořádat. Ovšem ne vždy je možné na první pohled správnou cestu identifikovat, protože obvykle řeší pouze dílčí problémy, které se v dnešním pojetí podnikové informatiky objevují. Jedním z nejvíce sofistikovaných přístupů, jak se s těmito problémy vypořádat je servisně orientovaná architektura. Servisně orientovaná architektura umožňuje efektivně zlepšit flexibilitu podniku, je orientovaná na podporu podnikových cílů a umožňuje transparentní integraci podnikových aplikací podle podnikových požadavků. Ovšem implementace principů servisně orientované architektury do podnikové informatiky není jednoduchá operace. Vedle celé řady změn, které sebou servisně orientovaná architektura přináší, například do řízení celé podnikové informatiky, je jedním ze zásadních problémů vývoj samotných služeb, které jsou podstatou servisně orientované architektury. Tato práce je zaměřena na dodržování principů servisně orientované architektury během vývoje business služeb v nástrojích, které jsou pro vývoj těchto služeb určeny.
Vedoucí práce: Libor Gála
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses