Elektronická fakturace s využitím formátu ISDOC - Šiler, Zdeněk (2010)
Tato práce si klade za cíl analyzovat formát elektronické fakturace ISDOC. Zabývá se důvodem vzniku formátu ISDOC a jeho využitím v reálném prostředí českých podniků. Práce zkoumá právní aspekty elektronické fakturace v české legislativě včetně problematiky elektronického podpisu. Dále je porovnáván formát elektronické faktury ISDOC s formáty elektronické výměny dat, zejména s komplexními standardy EDI a EbXML. Práce podává stručný přehled hlavních výhod a nevýhod elektronické faktury ISDOC. Práce se také věnuje způsobu využití ISDOC při komunikaci se státní správou prostřednictvím datových schránek. Praktická ukázka elektronické fakturace je vysvětlena v ekonomickém systému WinStrom 10. V závěru je naznačena cesta dalšího vývoje formátu ISDOC, která se opírá o vlastní průzkum, kde byly dotazovány malé a střední podniky na způsob fakturace.