Elektronická fakturace s využitím formátu ISDOC - Šiler, Zdeněk; Pitka, Lukáš, 1984-; Borovec, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato práce si klade za cíl analyzovat formát elektronické fakturace ISDOC. Zabývá se důvodem vzniku formátu ISDOC a jeho využitím v reálném prostředí českých podniků. Práce zkoumá právní aspekty elektronické fakturace v české legislativě včetně problematiky elektronického podpisu. Dále je porovnáván formát elektronické faktury ISDOC s formáty elektronické výměny dat, zejména s komplexními standardy EDI a EbXML. Práce podává stručný přehled hlavních výhod a nevýhod elektronické faktury ISDOC. Práce se také věnuje způsobu využití ISDOC při komunikaci se státní správou prostřednictvím datových schránek. Praktická ukázka elektronické fakturace je vysvětlena v ekonomickém systému WinStrom 10. V závěru je naznačena cesta dalšího vývoje formátu ISDOC, která se opírá o vlastní průzkum, kde byly dotazovány malé a střední podniky na způsob fakturace.
Vedoucí práce: Lukáš Pitka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; elektronický podpis; bakalářské práce; electronic signatures; bachelor's theses