Živnostenské podnikání v ČR - Jíša, Pavel; Kalinová, Miluše, 1952-; Čadílek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem mé bakalářské práce byla základní charakteristika živnostenského podnikání v České republice se zaměřením na praktickou ukázku založení živnostenského podnikání. V úvodu práce se věnuji významu živnostenského podnikání v České republice, právní úpravě a jejímu vývoji, dále pak vymezení základních pojmů ze živnostenského podnikání jako jsou podnikání, živnost, živnostník a neživnostenské podnikání a vymezení podmínek pro provozování živnostenského podnikání. Dále se zaměřuji na institut odpovědného zástupce a dělení živností podle živnostenského zákona. Nezbytným institutem živnostenské podnikání je živnostenské oprávnění. Zmiňuji také živnostenskou kontrolu a živnostenský rejstřík. Dále jsem popsal návod pro začínající podnikatele na založení živnosti a krátký popis mé osobní zkušenosti se živnostenským podnikáním. Závěr patří shrnutí a zhodnocení právní úpravy živnostenského podnikání.
Vedoucí práce: Miluše Kalinová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; živnostenské podnikání; bakalářské práce; business enterprises; bachelor's theses