Analýza služeb mobilních operátorů - Pávek, Jan; Jandoš, Jaroslav; Ćech, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tématem této bakalářské práce je analýza služeb mobilních operátorů. První její častí je zmapování technologií pro provoz mobilních sítí. Dále budou tyto technologie přiřazeny jednotlivým českým mobilním operátorům. U každé z nich bude uvedeno její aktuální pokrytí. Po seznámení čtenáře s technologickou stránkou následuje rozbor nabízených služeb. V úvahu budou bráni všichni čeští mobilní operátoři. Jde o společnosti Telefónica O2 Czech Republic a.s., T-Mobile Czech Republic a.s., Vodafone Czech Republic a.s. a MobilKom a.s. Vybral jsem i jednoho zahraničního mobilního operátora -- T-Mobile Deutschland. V závěru práce provedu praktický test vybraných technologií pro přenos dat. Cílem této práce je porovnání českých mobilních operátorů jak z hlediska technologického, tak z pohledu nabízených služeb. Zabývat se budu nabídkou pro koncové zákazníky. Služby jsou rozděleny do kategorií: předplacené karty, paušální tarify pro hlasové služby a datové tarify pro mobilní internet. V každé kategorii jsou učiněna doporučení pro specifické skupiny zákazníků. Analýza německého mobilního operátora je zde pro konfrontaci českých mobilních operátorů se zahraničím. V rámci praktického testu jsem ověřil skutečné parametry nově spuštěné 3G sítě mobilního operátora Vodafone. Celkově by měla práce pomoci v orientaci mezi technologiemi pro mobilní sítě a měla by usnadnit výběr vhodných služeb včetně volby mobilního operátora. Pro zpracování tématu jsem využil odbornou literaturu zabývající se mobilní komunikací. Představení mobilních operátorů proběhlo na základně jejich tiskových zpráv a vybraných článků na internetu. Aktuální ceníky mobilních operátorů byly zdrojem informací pro analýzu nabízených služeb. Praktický test jsem uskutečnil díky vybavení zapůjčeným společností Vodafone Czech Republi
Vedoucí práce: Jaroslav Jandoš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses