Pojištění podnikatelských rizik z pohledu obsahu pojistných podmínek - Tůmová, Kateřina (2010)
V této práci se zabývám převážně pojistnými produkty určenými pro podnikatele a výlukami, které obsahují pojistné podmínky k těmto produktům. Dále je věnována pozornost problematice zabránění možným škodám, podpojištění a informacím, které je nutné předložit pojišťovně pro uzavření smlouvy. V neposlední řadě jsou zde uvedeny také příklady komplexních pojistných produktů a je zmíněna také podpora etického přístupu ze strany pojišťoven. V závěru je přiložen také modelový příklad sestavení pojistného portfolia firmy a porovnání pojištění vývozních úvěrů do dvou odlišně rizikových teritorií.