Pojištění podnikatelských rizik z pohledu obsahu pojistných podmínek - Tůmová, Kateřina; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
V této práci se zabývám převážně pojistnými produkty určenými pro podnikatele a výlukami, které obsahují pojistné podmínky k těmto produktům. Dále je věnována pozornost problematice zabránění možným škodám, podpojištění a informacím, které je nutné předložit pojišťovně pro uzavření smlouvy. V neposlední řadě jsou zde uvedeny také příklady komplexních pojistných produktů a je zmíněna také podpora etického přístupu ze strany pojišťoven. V závěru je přiložen také modelový příklad sestavení pojistného portfolia firmy a porovnání pojištění vývozních úvěrů do dvou odlišně rizikových teritorií.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; podnikatelská rizika; bakalářské práce; business risk; bachelor's theses