Analýza možností plateb v českých internetových obchodech - Pelc, Milan (2010)
Cílem této práce je zjištění užívání platebních instrumentů při nákupu v českých internetových obchodech. Práce se zabývá e-komerce jako druhem obchodování a jeho rozdělení. V další části popisuje druhy platebních instrumentů při nákupu přes internet. Tyto instrumenty jsou porovnány mezi sebou a je určen nejlepší instrument pro on-line placení. Analytická část práce se zabývá výzkumem užívání těchto instrumentů veřejností.