Vývoj a výsledky české rozvojové spolupráce v Angole - Šebánková, Lucie (2010)
Bakalářská práce se zabývá poskytováním rozvojové pomoci do Angoly, která od roku 2006 patří mezi prioritní země zahraniční rozvojové spolupráce ČR. Práce porovnává obecné trendy české ZRS a její vývoj v Angolské republice. Shrnutí vývoje spolu s uvedením konkrétních projektů mají čtenáři poskytnout představu, jak jsou peníze určené na ZRS investovány. Dále řeší otázku, zda je pomoc směřující do Angoly efektivní a zda je rozhodnutí o případném vyloučení Angoly ze seznamu prioritních zemí ČR opodstatněné.