Analýza volebních programů politických stran v roce 2010 v oblasti přímých daní - Čondlová, Dagmar (2010)
Cílem mé bakalářské práce bylo porovnání vybraných volebních programů politických stran 2010. K tomuto účelu byly využity informace z jednotlivých programů, podle kterých se vypočítala výše daně a daňových výnosů fyzických i právnických osob. Tento rozbor ukázal, že do rozpočtu z pohledu zdanění fyzických a právnických osob nejvíce přinese KSČM a ODS. Na dani, kterou zaplatí poplatníci daně z příjmů ze závislé činnosti, byly největší rozdíly patrné mezi programy u vysokopříjmových poplatníků. V případě právnických osob firmy dosáhly největšího čistého zisku podle volebního programu ODS.