Analýza volebních programů politických stran v roce 2010 v oblasti přímých daní - Čondlová, Dagmar; Vančurová, Alena, 1957-; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem mé bakalářské práce bylo porovnání vybraných volebních programů politických stran 2010. K tomuto účelu byly využity informace z jednotlivých programů, podle kterých se vypočítala výše daně a daňových výnosů fyzických i právnických osob. Tento rozbor ukázal, že do rozpočtu z pohledu zdanění fyzických a právnických osob nejvíce přinese KSČM a ODS. Na dani, kterou zaplatí poplatníci daně z příjmů ze závislé činnosti, byly největší rozdíly patrné mezi programy u vysokopříjmových poplatníků. V případě právnických osob firmy dosáhly největšího čistého zisku podle volebního programu ODS.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; přímé daně; volební programy; rozpočtová politika; bakalářské práce; direct taxation; election programmes; budgetary policy; bachelor's theses