Podnikatelský plán kulturně-multifunkčního zařízení v Kladně - Jirků, Veronika (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá založením a provozováním kulturně-multifukčního zařízení v Kladně. Cílem této práce je sestavit podnikatelský plán a reagovat jím na absenci podobného zařízení v regionu. Toto zařízení nabízí zákazníkům kulturní vyžití téměř všeho druhu. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy, které úzce souvisí s podnikatelským plánem, například podnikání, podnikatel, podnik či kulturní zařízení. Praktická část je zaměřena na samotnou realizaci podnikatelského plánu kulturně-multifunkčního zařízení a jeho kulturního potenciálu ve městě a okolí. V této části jsou zmíněny služby a užitek pro zákazníka a jejich zajištění, dále pak informace o společnosti a její právní formě. Není opomenuta ani analýza tržního prostředí, cílová skupina zákazníků, výskyt konkurence či finanční stránka projektu.