Kastomizace v open source CRM aplikacích - Nosková, Michaela (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem kastomizace a jejím hodnocení v open source CRM systémech. Cílem této práce je stanovit teoretický rámec pro pojmy kastomizace, personalizace a CRM, určit metodu hodnocení úrovně kastomizace a provést hodnocení úrovně kastomizace CRM systémů pomocí této metody. V první části jsou rozebírány pojmy kastomizace a personalizace. Jsou jim stanoveny výchozí definice, směrodatné pro tuto práci. Ve druhé části je vymezena obecná metoda hodnocení úrovně kastomizace v CRM systémech. Ve třetí části pak dochází k samotnému hodnocení kastomizace konkrétních produktů, jejich porovnání a konečné vyhodnocení. Hodnoceny jsou produkty z oblasti open source CRM systémů.