Aplikace na Facebooku - Malík, Tomáš; Jandoš, Jaroslav; Kafka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato práce popisuje prostředí, ve kterém fungují aplikace na, v současnosti nejrozšířenější sociální síti Facebook, takzvané Facebook Platform. V úvodu se zde popisují základy fungování sociálních sítí včetně jejich specifických vlastností a umístění sítě Facebook mezi ostatními na internetu. Další část se zabývá výčtem ideových principů a praktických prostředků pro tvorbu aplikací na této platformě. Práce se rovněž zaměřuje na vystihnutí aktuálního stavu na trhu s aplikacemi na Facebook Platform, včetně popsání nejvýznamnějších vývojářů a principů, jimiž své úspěchy získali. Rovněž se snaží zevrubně zmapovat demografické informace o uživatelích na sociální síti Facebook. Následná praktická ukázka může sloužit jako návod a nasměrování budoucích vývojářů k užitečným zdrojům informací a osvědčených principů. Nakonec je popsány nejčerstvější informace o budoucím vývoji platformy.
Vedoucí práce: Jaroslav Jandoš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; Facebook; bakalářské práce; Facebook; bachelor's theses