Vývoj koncepcie kapitálovej primeranosti v slovenskom bankovníctve - Cipková, Dagmara (2010)
Táto bakalárska práca sa zaoberá analýzou vývoja kapitálovej primeranosti bánk na Slovensku. Popisuje úpravu výpočtu kapitálovej primeranosti na základe úpravy Basel I, od ktorej postupne prechádza k úprave Basel II, a stručne popisuje novú pripravovanú úpravu. Jadro práce tvoria metódy výpočtu úverového, trhového a operačného rizika a následné stanovenie kapitálových požiadaviek. Jednotlivé metódy sú popísané v rámci jednotlivých úprav so zohľadnením postupnosti využívania. Pozornosť je taktiež venovaná stručnej charakteristike troch pilierov Basel II. Celkový vývoj je dopĺňaný údajmi z bankového sektora.