Vývoj koncepcie kapitálovej primeranosti v slovenskom bankovníctve - Cipková, Dagmara; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Táto bakalárska práca sa zaoberá analýzou vývoja kapitálovej primeranosti bánk na Slovensku. Popisuje úpravu výpočtu kapitálovej primeranosti na základe úpravy Basel I, od ktorej postupne prechádza k úprave Basel II, a stručne popisuje novú pripravovanú úpravu. Jadro práce tvoria metódy výpočtu úverového, trhového a operačného rizika a následné stanovenie kapitálových požiadaviek. Jednotlivé metódy sú popísané v rámci jednotlivých úprav so zohľadnením postupnosti využívania. Pozornosť je taktiež venovaná stručnej charakteristike troch pilierov Basel II. Celkový vývoj je dopĺňaný údajmi z bankového sektora.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses