Šek ve světě moderních platebních instrumentů nabízených českými bankami - Chomátová, Jana; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tématem bakalářské práce je platební instrument šek a jeho postavení ve světě moderních platebních instrumentů nabízených českými bankami. Práce se postupně věnuje historii vzniku a používání tohoto platebního instrumentu, vymezení právní úpravy šeku z pohledu mezinárodní i domácí právní úpravy a seznámení s obecnými charakteristikami šeku. Následující kapitola uvádí údaje o vývoji a současném stavu používání šeků v jednotlivých státech Evropské unie. Poslední část práce je věnována používání šeků v České republice. Zabývá se historickými pokusy o oživení používání tohoto instrumentu, vývojem používání šeku v platebním styku a mapuje současnou nabídku šekových služeb vybraných bank.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses