Postupy proti legalizaci výnosů z trestné činnosti - Pospíchal, Zbyšek (2010)
Bakalářská práce se zabývá problematikou legalizace výnosů z trestné činnosti, resp. opatřeními přijatými a realizovanými v rámci boje proti této finanční kriminalitě; okrajově se pak věnuje i velmi blízkému tématu financování terorismu. Na úvodní vymezení pojmu praní špinavých peněz, jeho obecné znaky a jednotlivé fáze vlastního procesu navazuje kapitola rozebírající vývoj a současný stav legislativních opatření na různých úrovních. Zvláštní důraz je kladen na činnost Finančního analytického útvaru Ministerstva financí a jeho úlohu v rámci dané problematiky. Závěrečná část nahlíží na praní špinavých peněz z pohledu českých komerčních bank, přičemž hlavní pozornost je věnována zákonným povinnostem vyplývajícím z platné legislativy, s důrazem na jejich uplatňování v praxi.