Řešení úpadku společnosti Kordárna, a.s. - Matoušek, Jan; Schönfeld, Jaroslav; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Tato bakalářská práce má za cíl popsat řešení krizové situace v podniku a nezbytné kroky k jeho uzdravení. Je zde uplatněn aktuální insolvenční zákon č.182/2006 Sb., který své nové podobě z roku 2008 dovoluje řešit úpadek společnosti mimo jiné cestou reorganizace. V případě souhlasu s provedením reorganizace a schválení reorganizačního plánu je podnik zachován a případně prodán investorovi. Tato práce sleduje uplatnění nového insolvenčního zákona v insolvenčním řízení s podnikem Kordárna a.s., jehoţ závazky přesahují 5,5mld. Kč. Je zde popsáno insolvenční řízení a jeho zásady. V práci jsou také zmíněny principy restrukturalizace a je rozebrán reorganizační plán.
Vedoucí práce: Jaroslav Schönfeld
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; insolvenční řízení; bakalářské práce; insolvency proceedings; bachelor's theses