Proces hypotečního úvěrování v podmínkách českého bankovnictví - Lupínková, Lucie (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou vyřízení hypotečního úvěru, zejména z pohledu klienta. Kromě úvodní kapitoly, která stručně pojednává o hypotečním trhu a hypotečním úvěru jako takovém, práce obsahuje podrobný popis fází procesu hypotečního úvěrování a prvky ochrany klienta jako spotřebitele. Aplikační část práce je zaměřena na analýzu dodržování tzv. "hypotečního kodexu" českými bankami a následné srovnání s obdobnou analýzou organizace SOS z r. 2007.