Příčiny, průběh a důsledky americké hypoteční krize - Štěrbák, Michal; Mandel, Martin, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Téma diplomové práce je americká hypotéční krize, která vypukla před téměř třemi lety po splasknutí cenové bubliny na americkém trhu residenčních nemovitostí. První část práce popisuje problém vzniku a splasknutí technologické bubliny, proces sekuritizace, monetární politiku FEDu a roli ratingových agentur. Všechny tyto důvody vedly k současné krizi. Druhá část se zabývá globálními příčinami krize. Je zaměřená na celosvětové vlivy a pracuje s makroekonomickými údaji. Zvláštní pozornost je věnována růstu peněžních agregátů a vývoji asijských ekonomik po měnové krizi. Poslední část se dotýká tématu dopadu krize na oblast regulace a dohledu v USA a v Evropě.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses