Měření konkurenceschopnosti a inovativnosti ekonomik - Šperl, Adam; Vítek, Leoš, 1970-; Nachtigalová, Marika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce se zabývá měřením konkurenceschopnosti a inovativnosti na úrovni ekonomik. Použito je pět vybraných významných studií zabývající se tímto měřením. Práce je rozdělena do tří částí. Nejprve je rozebrán přístup a koncept obou veličin, další část analyzuje metodiku a vybrané indikátory používané při měření, poslední část analyzuje možnosti posunu ČR v žebříčcích konkurenceschopnosti a inovativnosti. Analýza ukazuje silné a slabé stránky ČR a také to, co bychom měli zlepšit, abychom se výrazněji posunuli v žebříčcích.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; konkurenceschopnost; bakalářské práce; competitiveness; bachelor's theses