Zvláštnosti regulace na pojistném trhu - Baudyšová, Markéta; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce je zaměřena na regulaci pojistného trhu. Nejprve uvádí vysvětlení a obecné důvody pro regulaci v pojišťovnictví. Dále se zabývá vývojem regulace a její současnou podobou v podmínkách České republiky i v rámci Evropské unie. Podrobněji popisuje problematiku projektu Solvency II. Uvádí i současně řešenou otázku dalšího zvyšování kapitálových požadavků na pojišťovny.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; pojišťovnictví; bakalářské práce; insurance; bachelor's theses