Návrh a realizace zakázky webových stránek - Zmátlík, Rostislav (2010)
Tato práce se zabývá tématem tvorby webových stránek. Nejdříve obecně seznámí s Internetem a využívanými technologiemi v současné době. Poté přiblíží hlavní zásady pro tvorbu webových stránek pro firmy v oblastech přístupnosti, použitelnosti, obsahu, vyhledatelnosti a hlavní body životního cyklu, který je rozdělen na fáze přípravy, realizace a údržby webových stránek. Poté nabité informace aplikuje přímo na webovou prezentaci vybrané gastronomické společnosti. Na základě vypsaných zásad je vytvořeno hodnocení, které je aplikováno na vybrané webové stránky.