Vlastní kapitál v obchodních společnostech se zaměřením na společnost s ručením omezeným - Krušinová, Marie; Sklenár, Roman, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato bakalářská práce pojednává o vlastním kapitále obchodních společností z účetního hlediska, a to zejména o vlastním kapitále společnosti s ručením omezeným. Práce nejprve vymezuje společnost s ručením omezeným z právního hlediska, a to i se stručným porovnáním s právními formami ostatních obchodních společností. Dále se zabývá strukturou a obsahem vlastního kapitálu z účetního hlediska obecně a poté se zaměřuje na konkrétní operace s vlastním kapitálem ve společnosti s ručením omezeným. V praktické části je otázka vlastního kapitálu nastíněna z pohledu společníka skutečně existující společnosti s ručením omezeným.
Vedoucí práce: Roman Sklenár
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; účetnictví; bakalářské práce; accounting; bachelor's theses