Náhradní rodinná výchova - Matějková, Jana (2010)
Bakalářská práce se zabývá tématem náhradní rodinné výchovy. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola se zabývá obecným výkladem některých částí zákona o rodině, především základním rodinně-právním vztahům. Druhá kapitola pojednává již konkrétně o náhradní rodinné výchově, od historie až po její formy. Ve třetí kapitole se zaměřuji na osvojení, které se považuje za nejvýhodnější formu náhradní rodinné výchovy. Čtvrtá kapitola pak tvoří praktickou část, kde analýza ankety hraje důležitou roli.