Ekonomické aspekty pořádání hudebních akcí v městských památkových objektech - Schwarzová, Eva (2010)
Práce se zaměřuje na možnosti organizování hudebních akcí v památkových objektech. V první části analyzuje lokální a regionální kulturu a zabývá se pojmem kulturní infrastruktura. V dalším oddíle jsou pak popsány teoretické přístupy k ekonomickým aspektům pořádání hudebních akcí v památkových objektech. V praktické části jsou nejdříve zhodnoceny z tohoto pohledu festivaly Haydnovy hudební slavnosti a Hudba v synagogách plzeňského regionu. Dále pak práce vyhodnocuje dotazníkové šetření, zabývající se zkušenostmi a spokojeností návštěvníků hudebních akcí a především jejich zacíleností na mladé publikum. V závěru práce pak následuje vyhodnocení aktuální situace a nevyužitého potenciálu hudebních akcí v památkových objektech.