Ekonomické aspekty pořádání hudebních akcí v městských památkových objektech - Schwarzová, Eva; Patočka, Jiří, 1951-; Slepička, Alois; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Práce se zaměřuje na možnosti organizování hudebních akcí v památkových objektech. V první části analyzuje lokální a regionální kulturu a zabývá se pojmem kulturní infrastruktura. V dalším oddíle jsou pak popsány teoretické přístupy k ekonomickým aspektům pořádání hudebních akcí v památkových objektech. V praktické části jsou nejdříve zhodnoceny z tohoto pohledu festivaly Haydnovy hudební slavnosti a Hudba v synagogách plzeňského regionu. Dále pak práce vyhodnocuje dotazníkové šetření, zabývající se zkušenostmi a spokojeností návštěvníků hudebních akcí a především jejich zacíleností na mladé publikum. V závěru práce pak následuje vyhodnocení aktuální situace a nevyužitého potenciálu hudebních akcí v památkových objektech.
Vedoucí práce: Jiří Patočka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: arts Management [obor bakal. práce]; fundraising; kulturní akce; bakalářské práce; fund raising; cultural events; bachelor's theses