Finanční analýza a prostorová komparace firem v telekomunikačním sektoru v ČR - Šplíchal, Jakub (2010)
Bakalářská práce na téma "Finanční analýza a prostorová komparace firem v Telekomunikačním sektoru v ČR" se zaměřuje na vypracování analýz jednotlivých společností v odvětví od roku 2004 do roku 2008. Práce se skládá ze dvou hlavních částí, části metodické a části praktické. V části metodické jsou osvětleny postupy, které jsou poté aplikovány v části praktické a podle nichž jsou prováděny analýzy. Po jednotlivých analýzách následuje srovnání společností, zhodnocení jejich silných a slabých stránek a odhad jejich budoucího vývoje v tomto sektoru.