Role působnosti facility manažera ve firmě OKIN Group, a.s. - Slívová, Tereza (2010)
Téma bakalářské práce je zasazeno do prostředí jednoho z nejnovějších oborů současného managementu -- do oblasti facility managementu. Praktická část se pak konkrétně dotýká prostředí společnosti OKIN GROUP, a.s., která je v dnešní době největší a nejznámější firmou podnikající v tomto oboru na českém trhu. V rámci tohoto prostředí se práce snaží o specifikování pozice manažera a o určení jeho role v řízení podniku. Cílem je popsat náplň a obsah práce člověka zastávajícího pozici facility manažera a přiblížit skutečnosti, jimiž se liší od obecného pojetí manažera jako takového. Dílčím cílem je také definování poslání tohoto pracovníka a popsání všech oblastí jeho zájmu. Dalším úkolem práce je demonstrace konkrétních požadavků na výkon této pozice v různých společnostech zabývajících se facility managementem včetně jejich komparace.