Daňové reformy v novodobé historii České republiky - Nováková, Aneta; Svátková, Slavomíra, 1957-; Hammer, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Bakalářská práce se zabývá daňovými reformami z pohledu teorie. Snaží se co nejpřesněji definovat pojem reforma a popsat nejdůležitější daňové změny u období, o kterých je jako o reformách hovořeno. Hlavním cílem práce je zanalyzovat a vyhodnotit, zda tyto "daňové reformy", uskutečněné mezi lety 1993 - 2009 v ČR, opravdu naplňují podstatu teoretického pojmu. Vzhledem k rozsahu tématu a množství uskutečněných změn se zabývám čtyřmi obdobími. Lze říci, že jednoznačná a přesná definice pojmu reforma neexistuje, každá ponechává určitou "volnost". Do značné míry je tedy na každém z nás, jak si definice vykládá a jak je chápe. Daňové reformy, ale i reformy obecně nevznikají samovolně. Jsou vždy uskutečňovány v návaznosti na určité změny v daném systému či v závislosti na vnějším prostředí.
Vedoucí práce: Slavomíra Svátková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses