Vymáhání peněžitých pohledávek prodejem nemovitosti - Vyskočová, Pavla (2010)
Bakalářská práce se zabývá vymáháním peněžitých pohledávek prodejem nemovitosti soudním exekutorem. Popisuje obecný průběh exekučního řízení a jeho konkrétní podobu při nařízení exekuce prodejem nemovitosti, prodejem zástavy a při zřízení exekutorského zástavního práva. Dále upozorňuje na nové prvky exekučního řízení zavedené při novelizaci právní úpravy zákony č. 183/2009 Sb. a č. 286/2009 Sb. Cílem práce je poskytnout přehled o průběhu exekučního řízení a zhodnotit stávající úpravu exekučního řádu.