Vymáhání peněžitých pohledávek prodejem nemovitosti - Vyskočová, Pavla; Hásová, Jiřina, 1954-; Češková, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalářská práce se zabývá vymáháním peněžitých pohledávek prodejem nemovitosti soudním exekutorem. Popisuje obecný průběh exekučního řízení a jeho konkrétní podobu při nařízení exekuce prodejem nemovitosti, prodejem zástavy a při zřízení exekutorského zástavního práva. Dále upozorňuje na nové prvky exekučního řízení zavedené při novelizaci právní úpravy zákony č. 183/2009 Sb. a č. 286/2009 Sb. Cílem práce je poskytnout přehled o průběhu exekučního řízení a zhodnotit stávající úpravu exekučního řádu.
Vedoucí práce: Jiřina Kotoučová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; exekuce; bakalářské práce; executions (law); bachelor's theses