Vybrané způsoby výkonu rozhodnutí pro peněžité plnění - Kázsmérová, Adriana (2010)
Bakalárska práca popisuje výkon rozhodnutia ako samostatný inštitút a jeho komparáciu s exekučným konaním. Zaoberá sa taktiež s náležitosťami potrebnými k výkonu rozhodnutia, ako aj s riešením výkonu rozhodnutia s cudzím prvkom. Cieľom práce je prehĺbenie vedomostí v oblasti vybraného spôsobu výkonu rozhodnutia, ktorým je prikázanie pohľadávky. Keďže je to pomerne rozsiahla téma, každá kapitola sa zaoberá jednotlivým typom prikázania pohľadávky v závislosti od predmetu, na ktorý sa výkon vzťahuje. Poskytuje podrobný prehľad postihnuteľných a nepostihnuteľných pohľadávok a postup pri splácaní dlhov prostredníctvom súdnych vykonávateľov.