Vybrané způsoby výkonu rozhodnutí pro peněžité plnění - Kázsmérová, Adriana; Hásová, Jiřina, 1954-; Češková, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalárska práca popisuje výkon rozhodnutia ako samostatný inštitút a jeho komparáciu s exekučným konaním. Zaoberá sa taktiež s náležitosťami potrebnými k výkonu rozhodnutia, ako aj s riešením výkonu rozhodnutia s cudzím prvkom. Cieľom práce je prehĺbenie vedomostí v oblasti vybraného spôsobu výkonu rozhodnutia, ktorým je prikázanie pohľadávky. Keďže je to pomerne rozsiahla téma, každá kapitola sa zaoberá jednotlivým typom prikázania pohľadávky v závislosti od predmetu, na ktorý sa výkon vzťahuje. Poskytuje podrobný prehľad postihnuteľných a nepostihnuteľných pohľadávok a postup pri splácaní dlhov prostredníctvom súdnych vykonávateľov.
Vedoucí práce: Jiřina Kotoučová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses